Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Lasagne Tradizionale

Ingrediënten:

300 g gehakt

300 ml halfvolle melk

400 g Italiaans groentepakket

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C; gasoven 4) en vet de ovenschaal in.
  2. Schenk de melk in een kom en roer er met een garde de Mix voor Béchamelsaus door. Laat de saus minimaal 5 minuten staan.
  3. Verhit de olie of boter in een pan en bak hierin het gehakt rul en bruin. Bak de groenten kort mee. Voeg vervolgens 800 ml water en de Mix voor Lasagnesaus toe.
  4. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 1 minuut zachtjes doorkoken.
  5. Bouw de lasagne op door te starten met een laag lasagnesaus op de bodem van de ovenschaal en bedek de saus vervolgens met lasagnebladen. Herhaal dit tot de saus op is en eindig met een laag lasagnebladen.
  6. Schep op de laatste laag lasagnebladen de béchamelsaus en bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Laat de lasagne ca. vijf minuten staan alvorens deze aan te snijden.
print