Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Appeltaart met chocolade

Ingrediënten:

1 pak Honig Mix voor Appeltaart

1 ei

100 g geraspte melkchocolade

2 à 3 theel. kaneel

350 g margarine of roomboter

75 g rozijnen

50 g suiker

1kg zachtzure appels (bijv. Goudrenetten of Jonagold)

  • Geschikt voor: 12 personen
  • Kooktijd: 105 minuten

Methode:

  1. Wel de rozijnen in warm water en dep ze droog.
  2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C; heteluchtoven 165°C.
  3. Vet de springvorm in en klop in een beslagkom de margarine of roomboter zacht met een mixer.
  4. Voeg de Bakmix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
  5. Kneed dit alles met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg ontstaat.
  6. Druk 3/4 van het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de springvorm uit.
  7. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Meng in een kom de suiker, de rozijnen, de kaneel, de stukjes appel en 50 gram van de geraspte chocolade.
  8. Vul de springvorm met het appelmengsel en druk dit iets aan.
  9. Vorm van het overige deeg dunne rolletjes, druk ze plat en leg deze kruiselings over het appelmengsel.
  10. Bestrijk de deegreepjes met het overige ei.
  11. Bak de appeltaart in het midden van de oven in 60-70 minuten goudbruin.
  12. Laat de appeltaart een 1/2 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
  13. Bestrooi de taart voor het serveren met nog 50 g geraspte chocolade. 

test

print