Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Boerencake

Ingrediënten:

4 eieren

1 pak Honig Mix voor Boerencake

200 g margarine of roomboter

Variatie:

Roer op het eind met een spatel 2 appels (geschild en in blokjes) en 2 theelepels kaneel door het cakebeslag.
  • Geschikt voor: 12 personen
  • Kooktijd: 75 minuten

Methode:

  1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 160°C; heteluchtoven 150°C.
  2. Vet de cakevorm in en klop in een beslagkom de margarine of roomboter met een mixer zacht en romig.
  3. Voeg de cakemix en de eieren toe en meng dit 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel.
  4. Klop daarna met de mixer op de hoogste stand ca. 3 minuten tot een luchtig beslag ontstaat.
  5. Doe het beslag in de cakevorm.
  6. Bak de cake in het midden van de oven totdat de cake goudbruin van kleur is.
  7. (Gebruik een houten prikker om te controleren of de cake gaar is door deze in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar).
  8. Laat de cake 1 minuut afkoelen in de cakevorm, verwijder de cake uit de vorm en laat de cake verder afkoelen.
print