Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Champignonsoep met kalkoen

Ingrediënten:

evt. cognac

1 pakje Honig Franse Champignonsoep

125 g kalkoenreepjes

1 teentje knoflook, geperst

1 ui, gesnipperd

Variatie: Serveer bij stevige trek met een tosti ham/kaas!

  • Geschikt voor: 6 personen
  • Kooktijd: 25 minuten

Methode:

  1. Bak in een koekenpan met wat olie de kalkoenreepjes met de ui en knoflook en zet apart. 2. Strooi de inhoud van het zakje in een pan met 1,5 l koud water.
  2. Breng het geheel al roerend met een garde aan de kook.
  3. Doe het deksel op de pan (niet helemaal afsluiten) en laat de soep, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Voeg het gebakken kalkoen-ui-knoflookmengsel toe en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Roer eventueel aan het einde van de kooktijd een scheutje cognac door de soep en laat het geheel weer goed warm worden.
print