Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Couscous salade met artisjok en olijven

Ingrediënten:

185 g blikje artisjokharten

150 g gegaarde kalkoen of kip

1 pak Honig Couscous

2 limoenen, uitgeperst

30 g muntblaadjes, gehakt

5 eetl. olijfolie

2 rode paprika, in blokjes

100 g zongedroogde tomaten op olie

zout en peper

26 zwarte olijven met knoflook, in plakjes

  • Geschikt voor: 4 personen
  • Kooktijd: 15 minuten

Methode:

  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en strooi vervolgens de Couscous al roerend in het water.
  2. Kook de Couscous al roerend in 1 minuut gaar.
  3. Giet de Couscous af in een zeef en doe de Couscous terug in de pan. Roer vervolgens een scheutje (olijf)olie door de Couscous en laat het ca. 3 minuten afgedekt staan. Roer de Couscous nog even door voor een mooie, losse korrel.
  4. Meng alle ingrediënten door de gekookte couscous en laat het geheel afkoelen.
  5. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  6. Garneer de salade met de gehakte muntblaadjes.
print