Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Franse uiensoep met kaas crostinis

Ingrediënten:

50 g geraspte kaas

1 pakje Honig Uiensoep

6 plakjes stokbrood

1 ui, in halve ringen

Variatie: Variatietip: Stoof de uien. Bak hiervoor eerst de in halve ringen gesneden uien in wat boter totdat ze bruin zijn. Voeg dan een klein scheutje bouillon toe en laat de uien op laag vuur stoven tot deze mooi zacht en gaar zijn. Voeg de gestoofde uien in plaats van de rauwe uien toe bij stap 2.

  • Geschikt voor: 6 personen
  • Kooktijd: 25 minuten

Methode:

  1. Strooi de inhoud van het zakje in een pan met 1,5 l koud water.
  2. Breng het geheel al roerend met een garde aan de kook en voeg de halve uienringen toe.
  3. Doe het deksel op de pan (niet helemaal afsluiten) en laat de soep, onder af en toe roeren, 15 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Snijd het stokbrood in plakjes en strooi er geraspte kaas overheen. 5. Bak het stokbroodje met kaas in 5 minuten goudbruin in de oven (160 ºC). 5. Verdeel de gebakken stukjes brood over de soep.
print