Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Gevulde aubergines

Ingrediënten:

100 g Honig Spaghettini

1 pakje Honig Mix voor Macaroni en Spaghetti

50 g boter

enkele druppels citroensap

200 g gehakt

100 g geraspte oude kaas

2 grote aubergines

2 tomaten, ontveld en in blokjes

1,5 dl water

  • Geschikt voor: 4 personen
  • Kooktijd: 40 minuten

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, heteluchtoven op 180°C.
  2. Halveer de aubergines over de lengte en snijd het vruchtvlees van de aubergines er voorzichtig uit.
  3. Smelt de boter in een braadpan en bak het gehakt hierin snel rul.
  4. Voeg de Mix, 1½ dl water, vruchtvlees van de aubergines en tomaten toe en laat het geheel 15 minuten smoren.
  5. Bereid de spaghettini volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking. 6. Leg de aubergine-helften 1 minuut in kokend water met enkele druppels citroensap.
  6. Roer de spaghettini door het groentemengsel en vul de aubergines hiermee.
  7. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover en bak ze in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
print