Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Kantonese roerbakmie

Ingrediënten:

150 g broccoli, in kleine roosjes

2 eetl. Chinese rijstwijn of droge sherry

1 pakje Honig Mix voor Roerbakmie

1 pak Honig Roerbakmie

2 lente-uitjes, in ringetjes

250 g mals rundvlees (bv. biefstuk), in smalle reepjes

75 g ongezouten cashewnoten

100 g peultjes

2 eetl. sojasaus

1 theel. suiker

  • Geschikt voor: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten

Methode:

  1. Kook de roerbakmie volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
  2. Verhit 3 eetl. olie in een braadpan of wok. Bak het rundvlees zeer kort op hoog vuur bruin en schep het uit de pan.
  3. Voeg de peultjes en de broccoliroosjes toe en bak deze ca. 5 minuten op matig hoog vuur.
  4. Voeg 1 dl water en de Mix toe en verhit het geheel, al omscheppend, ca. 1 minuut.
  5. Voeg de roerbakmie en het rundvlees toe en roerbak het gerecht, op hoog vuur, droog.
  6. Voeg op het laatst de lente-uitjes toe en breng het gerecht op smaak met de sojasaus, suiker en rijstwijn/sherry.
  7. Garneer het gerecht met de cashewnoten.
print