Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Lasagne met aubergine en gorgonzola

Ingrediënten:

300 g aubergine, in plakjes

100 g geraspte belegen kaas

200 g gorgonzola

125 g Honig Lasagnebladen verdi

1 pakje Honig Mix voor Tagliatelle Roomsaus

2 tomaten, in plakjes

1 dl witte wijn

  • Geschikt voor: 4 personen
  • Kooktijd: 60 minuten

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, heteluchtoven op 180 °C en vet de oevenschaal in.
  2. Meng de Mix met het water en breng dit al roerend aan de kook.
  3. Voeg de gorgonzola aan de saus toe en laat de saus zachtjes koken tot de kaas gesmolten is. Roer de wijn door de saus.
  4. Schenk een laagje saus in de beboterde ovenschaal en bedek daarna de saus met een laag lasagnebladeren.
  5. Verdeel de aubergines en tomaten over de lasagnebladen.
  6. Schenk er weer wat saus over bestrooi het geheel met geraspte kaas. Herhaal dit proces en eindig met een ruime laag saus en de rest van de kaas.
  7. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 minuten lichtbruin en gaar.
  8. Neem de schaal uit de oven en laat de lasagne voor het aansnijden nog 10 minuten staan.
print