Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Lasagne met gehakt, spinazie en mozarella

Ingrediënten:

geraspte belegen kaas

gram fijngehakte (verse) spinazie

Honig Lasagnebladen naturel

Honig Mix voor Lasagnesaus

mozzarella, in plakjes

peterselie

rundergehakt

  • Geschikt voor: 4 personen
  • Kooktijd: 50 minuten

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC, heteluchtoven op 180 ºC en vet de ovenschaal in.
  2. Bak de spinazie 1 minuut op hoog vuur totdat deze iets geslonken is. Laat de spinazie uitlekken en zet deze apart.
  3. Verhit 3 eetl. olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt snel rul en bruin.
  4. Blus af met 1 l koud water en voeg de Mix toe.
  5. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat deze ca. 1 minuut zachtjes koken.
  6. Schenk een laagje gehaktsaus in de ovenschaal. Bedek nu de saus met een laag lasagnebladeren. Verdeel vervolgens wat spinazie over de lasagnebladeren. Herhaal deze stappen en eindig met een ruime laag gehaktsaus.
  7. Leg de plakjes mozzarella in het bovenste laagje saus.
  8. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en mooi bruin.
  9. Garneer met peterselie.

Variatietip: Leg op de laagjes spinazie eens wat plakjes tomaat en verkruimel wat verse geitenkaas bovenop de mozzarella.

print