Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Mie met kalkoenfilet en abrikozen

Ingrediënten:

1 pak Honig Mie Nestjes

1 blikje abrikozen op siroop

1 eetl. bloem

150 ml droge cider

3-3 eetl. gehakte verse peterselie

1 theel. grove mosterd

300 g kalkoenfilet in blokjes

1 eetl. kappertjes

1 teentje knoflook

zout, peper

  • Geschikt voor: 4 personen
  • Kooktijd: 25 minuten

Methode:

  1. Verwarm de olie in de wok of hapjespan en bak de kalkoen hierin rondom goudbruin.
  2. Voeg de uitgeperste knoflook toe en strooi zout en peper er naar smaak overheen.
  3. Strooi de bloem erover en roer alles goed door elkaar en laat een minuut smoren.
  4. Voeg de abrikozen met de siroop uit blik en de cider toe.
  5. Breng het geheel aan de kook, blijf roeren en doe de mosterd en de kappertjes erbij.
  6. Draai het gas lager en laat de saus ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Maak ondertussen de mie klaar volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
  8. Serveer de kalkoen in saus apart bij de mie en garneer royaal met gehakte peterselie.
print