Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Noord-Afrikaanse couscous

Ingrediënten:

1 pak Honig Couscous

50 g cashewnoten

3 eetl. citroensap

1 gele paprika, in reepjes

500 g kipfilet, in blokjes

3 lente-uitjes, gesnipperd

1 rode paprika, in reepjes

150 g tropische vruchten uit blik

zout en peper

  • Geschikt voor: 4 personen
  • Kooktijd: 15 minuten

Methode:

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een wok en bak hierin de blokjes kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Schep de kipfilet uit de wok en laat deze afkoelen
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook en strooi vervolgens de couscous al roerende in het water. Kook de couscous al roerende in 1 minuut gaar.
  3. Roer vervolgens een scheutje (olijf)olie door de Couscous en laat het ca. 3 minuten afgedekt staan. Roer de Couscous nog even door voor een mooie, losse korrel.
  4. Voeg de gebakken kip, lente-uitjes, paprika, tropische vruchtenmix, cashewnoten, citroensap en enkele eetl. olijfolie toe aan de couscous en schep het geheel goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Serveer de couscous direct.
print