Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Ovenschotel carbonara

Ingrediënten:

250 g champignons

500 ml halfvolle melk

160 g Honig Vezelrijk Macaroni

2 kleine uien

Methode:

  1. Verwarm de oven voor (heteluchtoven: 180° C, elektrische oven: 200° C, gasovenstand: 4), kook de macaroni zoals op de verpakking is aangegeven ‘al dente’ en laat goed uitlekken.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of pan en bak de spekreepjes 2-3 minuten. Voeg vervolgens de in halve ringen gesneden uien en in plakjes gesneden champignons toe en bak dit 2 tot 3 minuten
  3. Voeg de sausmix en 500 ml halfvolle melk toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het ca. 1 minuut zachtjes doorkoken.
  4. Zet het vuur uit, voeg de gekookte macaroni en de in stukken gesneden mozzarella toe en roer het geheel goed door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ovenschaal.
  5. Strooi de topping gelijkmatig over het geheel. Bak de macaroni ovenschotel in het midden van de oven in ca. 10 minuten goudbruin.
  6. Nu hoef je ze alleen nog maar te roepen. Aan tafel!!!
print