Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Romige champignonsoep

Ingrediënten:

25 g boter

2 eetl. fijngehakte peterselie

1 pakje Honig Franse Champignonsoep

2 theel. Italiaanse kruiden

500 g (kastanje)champignons

200 ml slagroom

  • Geschikt voor: 4 personen
  • Kooktijd: 25 minuten

Methode:

  1. Veeg de champignons schoon met een stukje vochtig keukenpapier en snijd ze in vieren. Smelt de boter in een soeppan en stoof de champignons samen met de Italiaanse kruiden op een laag vuur in ca. 10 minuten gaar.
  2. Voeg 1,5 l koud water toe en roer de inhoud van het pakje soep erdoor. Breng alles al roerend aan de kook en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Klop de slagroom dik vloeibaar en laat deze over de achterkant van de lepel op de soep lopen.
  4. Garneer de soep met de fijngehakte peterselie.
print