Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Thaise kippensoep

Ingrediënten:

50 g bamboescheuten (blik)

2 eetl. fijngeknipte bieslook

100 g garnalen

200 g gerookte kipfilet, in blokjes

1 pak Honig Chinese Kippensoep

50 g Honig Roerbakmie

100 g oesterzwammen (in plakjes)

3 stengels paksoi, in reepjes

75 g taugé

1/2 winterwortel, in reepjes

Variatietip: Voeg voor een echt Thaise smaak een gekneusde serehstengel aan de soep toe en verwijder de stengel voor het serveren. Kooktip: Deze Thaise kippensoep wordt een maaltijdsoep voor vier personen als men 100 g roerbakmie apart kookt en over wijde kommen verdeelt. Schep de hete soep erop.

  • Geschikt voor: 6 personen
  • Kooktijd: 15 minuten

Methode:

  1. Strooi de inhoud van het zakje in een pan met 1,5 l koud water.
  2. Breng het geheel al roerend met een garde aan de kook en voeg de groenten, garnalen en kip toe.
  3. Doe het deksel op de pan (niet helemaal afsluiten) en laat de soep, onder af en toe roeren, 6 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Voeg de roerbakmie toe en laat de soep nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Garneer de soep met bieslook.
print