Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Tomatensoep met een vleugje pesto en salami

Ingrediënten:

1 ciabatta, in sneetjes

2 eetl. crème fraîche

50 g gedroogde tomaten (na wellen)

150 g geitenkaas

1 pakje Honig Tomatensoep

1 eetl. pesto

75 g salami

  • Geschikt voor: 6 personen
  • Kooktijd: 25 minuten

Methode:

  1. Wel de gedroogde tomaten 15 minuten in warm water.
  2. Strooi de inhoud van het zakje in een pan met 1,5 l koud water en voeg, al roerend met een garde, de inhoud van het zakje toe.
  3. Breng de soep al roerend aan de kook en laat, onder af en toe roeren, de soep 2 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Spoel de gedroogde tomaten af met water en snijd deze net als de salami in dunne reepjes.
  5. Voeg 1 eetl. pesto toe aan de soep en laat het geheel nog 1 1/2 minuut zachtjes doorkoken.
  6. Verkruimel de geitenkaas over de sneetjes ciabatta.
  7. Schuif deze nog even onder de hete grill en laat de kaas iets kleuren.
  8. Haal de pan van het vuur en roer vlak voor het serveren, lepel voor lepel, decrème fraîche door de soep.
  9. Schep de soep in diepe borden en verdeel de gewelde tomaten en de salami reepjes erover.
  10. Serveer bij de soep de ciabatta met geitenkaas (crostini).
print